“Duudsonit Ameriikassa” sarjassa me muutetahan Yhrysvaltoohin tutustumaan Amerikkalaaseen elämäntyyliin – ja samalla pistetähän koko maa sekaasin. Meirän “perse erellä puuhun” meiningillä arkisekki asiat muuttuu hauskooksi ja hengenvaarallisiksi stunteiksi, jokka saa Amerikkalaaset vuoronperään nauramaan ja pelekäämään.

Katto alta kuvat ja lue mitä kussakin jaksossa tapahtuu!

– Jarno, Jarppi, Jukka ja HP

JAKSO 1. – HOLLYWOODIN TOIMINTASANKARIT

Hollywoodissa ku ollahan me päätettähän ruveta oikeiksi toimintaelokuvasankareiksi ja näyttää Amerikkalaasille kuinka legendaarisia action-kohtauksia meillä päin tehrään, eli vähä paremmin (ainakin omasta mielestä). Mm. Indiana Jonesin vierivä jättilääskivi, Zorron ruoska ja James Bondin korkkiruuvi-autohyppy saa meirän näköösen käsittelyn. Ja koko homman päällimmäänen tarkootus on tietysti päästä oikiaan Hollywood leffaan.

JAKSO 2. – AVARUUSOLIOT HYÖKKÄÄVÄT!

Koska avaruusolentojen hyökkäys Ameriikkaan on enemmän ku torennäkööstä, me päätettään kantaa oma kortemme kekoon maanpuolustuksessa. Roswellissa, maailman UFO-pääkaupungissa, me valmistaurutaan tulevaan invaasioon testaamalla huippu teknisiä taisteluvarusteita kuten yllätys-kanuunaa, lentopukua ja jättilääsmeteoriittia. Samalla me myös tarkastellaan paikallisten puolustusvalmiutta alieneita vastaan naamioitumalla avaruusolioiksi. Lopussa toretaan, että valmistelut ei menny hukkaan kun taistelu ulkoavaruuden jättilääshirviötä vastaan on tosiasia!

JAKSO 3. – INKKARIT & LÄNKKÄRIT

Intiaanit on Amerikan kovimpia tyyppejä ja sellaasiksi meki halutahan tulla! Niinpä me lähretään vanhan heimopäällikkö Mr Saginawan johdattamana tekemään Duudsoni-versioita ”perinteisistä” intiaani riiteistä. Vastaan tulee mm. kanootin hallintaa jyrkänteeltä alaha, toteemipaalu-domino kiveksille ja kotkan lento eli autolla lento päin rekkaa. Ja vaikka tierossa on kipua ja tuskan parahduksia, me kattotaan vaaraa silimiin suoriutuaksemme kaikista haasteista, koska palkintona onnistumisesta on kunniajäsenyys Mr Saginawan heimossa.

Tästä jaksostahan nousi Jenkeissä hirvee maanlaajuunen kohu ja MusicTV sensuroi sen pois kanavalta, koska eräät intiaanijärjestöt raivostu sen sisällöstä! Onneksi me saatihin salakuljetettua jakso Suomeen, että päästään näyttämään se teille.

JAKSO 4. – DUUDSONI-ARMEIJA

Taas on USA hyökkäysuhan alla! Tällä kertaa Kanada meinaa tunkia vaahterasiirappiset näppinsä meirän tontille. Sehän ei käy päinsä, vaan me reenataan ittemme huippukuntoon aidon jenkkikersantin ohjauksessa, puolustaaksemme uutta, adoptoitua, kotimaatamme.

Pystyykö HP juoksemaan nopiampaa ku tiikeri? Tehoaako nastakidutus Duudsoniin? Pistääkö kyynelkaasuteltta miehet polvilleen? Nää on kaikki asioita mistä otetaan selevää ennen lopullista panssarivaunu hyökkäystä, missä ei dynamiittia ja bensaa säästellä! Hahahaha!

JAKSO 5. – AMERIKAN URHEILUHULLUT

Entisinä huippu-urheilijalupauksina me lähretään selvittämään kekkä meistä on parhaita periamerikkalaisissa lukiourheilulajeissa. Lajeissa kuten ihmiskoripallo, sokkofutis, sekä golfkärrypituushyppy! Perinteiseen tyyliin häviäjät joutuu puljuun ja voittajat pääsöö ruttaamaan koulubussin. Lajiavustajana nähdään myös lähes joka lajin kiistaton asiantuntija, Johnny Knoxville.

JAKSO 6. – ROMURALLIRAUDAT

Ristus mikään ei oo niin siistiä ku kunnolla romuttaa autoja! Ja Ameriikas se oonistuu! Me rakennetaan ittellemme kunnon romuralliraudat ja testataan romurallissa tarvittavia oleellisia ominaisuuksia, kuten heittoistuinta ja kahrella renkaalla ajoa. Siinä ohessa me aiheutetaan kaaosta paikallisten keskuuressa niin autokoulussa ku topless-autopesulassa! Ja ku kaikki tarvittava tietotaito on hankittu, me haastetaan amerikkalaaset kuskit romuralliin… vain yksi voi voittaa!!!

JAKSO 7. – KAUKAISTEN VUORTEN MIEHET

Tällääsiä lumikenttien sankareita ku ollaan täältä karusta pohjolasta, me halutaan tietää selviyrytäänkö me Amerikan lumihuippuusten vuorten kylmyyressä. Selviytymistaidoissa meitä lähtee opastamaan erämies Steven ja aina niin kieroutunu Johnny Knoxville, joiren mielestä tärkeisiin taitoihin erämaassa kuulluu mm. jäisen metallipaalun nuoleminen, avannossa kylpeminen ja moottorikelekalla jyrkänteeltä hyppääminen.

Tän jakson kuvaukset nostatti Jenkeissä huikeen mediakohun ku me pystytettihin luvatta Truckeen kaupungin keskustaan sellaanen jättimäänen penispatsas.

JAKSO 8. – DUUDSONIEN HUVIPUISTO

Lähretään reissulle Floridaan, huvipuistojen luvattuun maahan. Sieltä nimittäin löytyy tarpeeksi hullu huvipuiston omistaja Alan, joka antaa meille mahrollisuuren rakentaa puistoon Duudsoni-huvilaitteen. Tuloksena on toinen toistaan komeempia ”money-meikkeritä” niinku loisteputki syöksytankki, naamapallokaruselli ja sähköshokkipomppuautot! Mutta Alania ei ookkaa niin heleppo miellyttää ja sen mielestä suurin osa Duudsoni-laitteista on jatkuvuuren kannalta liian vaarallisia… Huvipuistobisnekseen saatihin mukaan myös Nitro Circuksen Andy Bell.

JAKSO 9. – MATKA URANUKSEEN

Ollaan seurattu televisiosta NASAN pyristelyjä ja ollahan sitä mieltä, että niiren avaruusmatkaalu on hieman löyhis kantamis. Niinpä me päätetähän näyttää niille kuinka homma hoiretaan ja rakennetaan oma avaruussukkula rakettimies Dougin avustuksella. Avaruuteen on pitkä matka eikä mekää haluta mennä perse erellä puuhun, niinpä me päärytään testaamaan mm. avaruuspukua liekkimeressä, omatekoosta painottomuutta ja avaruuruudessa erittäin oleellista taitoa, ulosteen pirätyskykyä. Lopussa yksi onnekas laukaastaan sukkulassa maatakiertävälle radalle!

JAKSO 10. – KUKKULAN KUNINKAAT

Lake Tahoen lumiset huiput tarjoaa meille erittäin oivan tilausuuren tutustuttaa amerikkalaaset peri suomalaasiin talviurheilulajeihin. 😀 Lajeihin kuuluu mm. ihimisen vetoa moottorikelekan perässä Jackassin Bam Margeran ja Ryan Dunnin avustuksella, pulukka hyppyä katolta, tukkihumalaa ruokakaupas ja ihimis-koiravaljakot! Ja niinku sanotaan, lopussa kiitos seisoo. Voittaja pääsee tekemään maailmanhistorian ensimmääsen 360:sen autolla ja pässit nuolee häviäjien takapuolet.

JAKSO 11. – AMERIKAN HISTORIAA

Ameriikas ku ollahan me halutaan perehtyä paremmin USA:n historiaan. Tätä lähes mahdotonta opeteus urakkaa lähtee selättämään peruskouluopettaja Mary. Maryn johratuksella me uurelleen luodaan keskeisiä historiallisia tilanteita niinku ne on ”oikiasti” tapahtunu. Jaksossa nährään mm. kuinka vapauden kello halkes liknoomalla mies sitä päin benji ritsalla, kuinka uudisraivaajat päätti skorpionihengitysputkella kuka syödään seuraavaksi, kuinka Amerikan lippu paljastettiin ekan kerran käärimällä siihen mies ja pyörittämällä se sillalta alas ja kuinka Kolumbusta orotti intiaanien nuolisade ku se saapui Amerikkaan. Jos sulla on tulossa koe USA:n historiasta, tää on jakso jota ei kannatas missata.

JAKSO 12. – SEURAA AMERIKAN JOHTAJAA

Tää kauden viimmeenen jakso on itteasiassa Duudsonit Ameriikassa sarjan ns. pilottijakso, joka kuvattiin ensimmääsenä ja jolla me saatiin myytyä sarja MTV:lle. Täs jaksos nährään kuinka me saavuttihin Amerikkaan Johnny Knoxvillen avustuksella ja mm. mikä saa aikuusen miehen kilpailemaan Donkey Kong-henkisellä tynnyriradalla tai kävelemään härkäareenalle puujaloilla. Jaksos paljastuu myös miks me otettiin USA-polttomerkit takapuoliimme! Nauttikaa!

Dudesons play on their own abusement park.